بیوتکنولوژی

وبلاگ انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه کردستان

بیوتکنولوژی

وبلاگ انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه کردستان

شیوه نوینی برای افزایش چشمگیر تولید سلول بنیادی ابداع شد

 شیوه نوینی برای افزایش چشمگیر تولید سلول بنیادی ابداع شد


شیوه نوینی برای افزایش چشمگیر تولید سلول بنیادی ابداع شد . این یک گام عملی رو به جلو در جهت توسعه تکنیک های تولید مقدار زیادی سلول بنیادی بدون استفاده از جنین است.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از بی بی سی ، نشریه “نیچر متودز” اعلام کرد : تیم محققان با استفاده از سه ماده شیمیایی روند تولید این سلول ها را ۲۰۰ بار کارآمدتر و دو بار سریع تر کردند.
امید می رود که سلول های پایه روزی برای مرمت بافت های آسیب دیده بدن پس از بروز بیماری یا بروز جراحات به کار گرفته شود.
سلول های بنیادی که تا قبل از هشت هفتگی از جنین انسان به دست می آید قابلیت بدل شدن به کلیه ۲۲۰ نوع سلول در بدن انسان را دارند و جنین تاکنون منبع اصلی استخراج این سلول ها بوده است.
با این حال این شیوه جنجال آفرین بوده است و برخی فعالان به استفاده محققان از جنین برای استخراج سلول پایه به عنوان شیوه ای غیراخلاقی اعتراض داشته اند زیرا به نابودی جنین منجر می شود.
تولید سلول بنیادی از پوست افراد بزرگسال اولین بار در سال ۲۰۰۷ توسط محققان ژاپنی و آمریکایی گزارش شد که راه را برای یک منبع تازه برای جمع آوری یا تولید این سلول ها باز کرد.
در این شیوه چهار ژن سوار بر یک ویروس به سلول تزریق می شود که باعث “فعال یا غیرفعال شدن” برخی ژن های دیگر سلول و بازگشت آن به حالت اولیه یعنی سلول بنیادی می شود.
اما این فرآیند هفته ها وقت می برد و از هر ده هزار سلولی که این فرآیند در مورد آنها به کار رفته تنها یکی به سلول بنیادی بدل می شود.
اکنون تحقیقات تازه با افزودن یک ماده مخصوص به این فرآیند آن را بهبود می بخشد.
تیم پژوهشگران در “موسسه تحقیقات اسکریپس” که قبلا نیز این فرآیند را بهبود بخشیده بود اکنون کشف کرده است که با افزودن یک مولکول کوچک به نام تیازوویوین، که در بقای سلول نقش دارد، می تواند شانس برگشتن سلول به وضعیت بنیادی را ۲۰۰ بار افزایش دهد.
به علاوه فرآیند نهایی به جای یک ماه اکنون حدود دو هفته طول می کشد.
پروفسور شنگ دینگ که این تحقیقات را هدایت کرد گفت که تیم او یک فرآیند “اساسی” را در سلول دستکاری کرده است.
او گفت: “هم از نظر سرعت و هم کارآمدی، ما به موفقیت های عمده ای دست یافتیم.”
دکتر کیسوکی کاجی محقق سلول بنیادی در مرکز شورای تحقیقات پزشکی در ادینبورگ گفت که این تکنیک تازه “پیشرفت خیلی بزرگ” در این فناوری است.
او افزود که این کار قبلا در سلول های موش نمایش داده شده بود، اما اکنون برای اولین بار در مورد انسان هم صدق می کند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد