سلول های پایه استخراج شده از جنین انسان از توانایی بالقوه برای ب

دانشمندان در آمریکا از پیشرفتی درتحقیقات به روی سلول پایه استخراج شده از جنین انسان خبر داده اند که نهایتا می تواند به پرورش ارگان های مختلف بدن در آزمایشگاه منجر شود.
این دستاورد گام بسیار مهمی در توسعه شیوه های معالجاتی نوین برای بیماری های جدی که دانشمندان سال ها با آن فاصله دارند به حساب می آید.
نتیجه این مطالعه در نشریه « نیچز بیوتکنولوژی » منتشر شده است .


سلول های پایه استخراج شده از جنین انسان از توانایی بالقوه برای بدل شدن به کلیه انواع سلول های بدن برخوردارند.
همین خصلت سلول های پایه است که آنها را دز زمینه توسعه شیوه های معالجاتی نوین برای بیماری ها تا این اندازه جذاب می سازد.
اما بازآفرینی « آغازگرهای » بیولوژیکی که باعث تبدیل سلول های پایه به بافت های مختلف بدن شود برای پژوهشگران دشوار بوده است .
اکنون دانشمندان در آمریکا موفق شده اند سلول های پایه جنینی را طوری دستکاری کنند که به نوعی سلول بدوی به نام « اندودرم » بدل شود.
مرکزی ترین لایه جنین حیوانات (از endoderm اندودرم ( جمله انسان ) است که در جریان رشد جنین به دستگاه گوارش , دستگاه تنفسی و ساختارهای مرتبط با آنها بدل می شود.
تکنیک این گروه از محققان به قدری کارآمد بوده است که توانستند تقریبا تمامی سلول های پایه جنینی را که در این آزمایش به کار گرفته شد به اندودرم تبدیل کنند.
این فرآیند در توسعه اعضای مختلف بدن مانند لوزالمعده , کبد و ریه نقش حیاتی بازی می کند و معالجه به کمک سلول های پایه جنینی را یک قدم به واقعیت نزدیکتر می سازد.
این دستاورد همچنین ممکن است به دانشمندان امکان دهد سلول های پایه جنین انسانی را به سلول های جایگزین که می تواند در درمان دیابت یا از کار افتادگی کبد به کار آیند تبدیل کنند