لوسیفراز چه کارا که نمی‌کنه!!

برگ نورافشان* یعنی واقعا میشه؟؟؟!

 


دکتر حسین خانی، استاد و محقق دانشگاه تربیت مدرس موفق به شناسایی و تعیین توالی ژن آنزیم لوسیفراز گونه‌ای کرم شبتاب بومی ایران و ثبت آن در بانک جهانی ژن شد.

این پژوهشگر با اعلام این مطلب به خبرگزاری دانشجویان ایران افزود: آنزیم لوسیفراز به عنوان آنزیمی کلیدی در صنایع مختلف از جمله سنجش ATP، حسگرهای زیستی، ژن‌های گزارشگر و موارد مشابه مطرح است.
وی با اشاره به کاربردهای وسیع صنعتی و تحقیقاتی این آنزیم اعلام کرد که در آینده و پس از مقایسه نتایج به دست آمده با آنزیم‌های تولیدی سایر گونه‌های موجود، نسبت به تولید انبوه این آنزیم با بهره‌گیری از این ژن اقدام خواهند کرد.
وی خاطرنشان کرد: یکی از ویژگیهای مهم آنزیم لوسیفراز، تغییر خاصیت نشر نور در آن است لذا با فرستادن آن به بافتهای مختلف و تولید نور به وسیله آن می‌توان از آن بافتها تصویر برداری کرد.
دکتر حسین‌خانی اضافه کرد: ما با بهره‌گیری از روش‌های جهش زایی اتفاقی یا هدف‌دار، در ژن رمزکننده این آنزیم جهش ایجاد می‌کنیم تا آنزیم‌هایی با خصوصیات و قابلیت‌های مختلف ایجاد کنیم.
وی در پایان از ساخت کیت سنجش
ATP برای تشخیص آلودگی‌های باکتریایی در صنایع غذایی و پزشکی به عنوان روشی حساس در تشخیص آلودگی‌ها و همچنین ساخت حسگرهای زیستی به عنوان برخی دیگر از فعالیت‌های تحقیقاتی خود در این زمینه اشاره کرد.